MİTHAT YURDAKUL Ankara - Tarım ve Orman Bakanlığı’nın genelgesinde, “kültür festivalleri” ve “il tanıtım günleri” gibi adlar altında fuar-sergi alanlarında, alışveriş merkezleri içerisinde kurulan gıda satış stantları ile yöresel ürün pazarlarında gıda kontrolleri yapıldığı belirtilerek, bu kontroller sonucu tereyağı, peynir, sucuk, zeytinyağı, bal, baharat, salça, balık gibi ürünlerin etiketsiz olarak satışa sunulduğunun belirlendiği kaydedildi. Bu şekilde sunulan gıdaların üretildiği işletmeye dair herhangi bir bilgi bulunmadığı vurgulanan genelgede, “Ayrıca kolay bozulabilen ve buzdolabı ısısında muhafaza gerektiren gıdaların oda sıcaklığında veya açıkta satışa sunulduğu tespit edilmektedir” denildi.
Rusya-Ukrayna savaşında barışın umudu neden Türkiye? Ankara, İstanbul, Antalya... Hepsindeki temel dinamik bu!